Американський стартап MeliBio розробив прототип синтетичного меду

Американський стартап MeliBio створив прототип, який «нагадує за смаком, текстурою і взякості» бджолиний мед, пише Fast Company. За словами гендиректора стартапу Дарко Мандича, учасники сліпого тесту не розпізнали прототип за смаком від звичайного меду.

Використовуючи синтетичну біологію, стартап відтворює сполуки, що містяться в меді — в тому числі, з урахуванням ароматів медоносних рослин, завдяки чому у синтетичного меду з’являється запах.

Хоча технологія стартапу запатентована, Fast Company передбачає, що процес виготовлення меду схожий на технологію Perfect Day Foods, стартапу, що використовує молекулярну біологію для виробництва молочних продуктів.

MeliBio планує випустити перший продукт на ринок в кінці 2021 року. Стартап планує зосередитися на продажах свого продукту іншим підприємствам  — харчовим, косметичним та іншим компаніям, які використовують мед у своїй продукції.

Аналог бджолиного меду може стати популярним на ринку веганської продукції

Заснований в квітні 2020 року стартап вже отримав $ 125 тисяч інвестицій від Big Idea Ventures. Стартап планує залучити початковий раунд інвестицій для розширення досліджень, повідомляє видання. У MeliBio хочуть домогтися, щоб вартість синтетичного меду була нижчою від вартості натурального меду.

Аналог бджолиного меду може стати популярним на ринку веганської продукції, пише Fast Company. За даними аналітичної компанії Allied Analytics, цей ринок виросте з $ 14,2 млрд в 2018 році до $ 31,4 млрд в 2026 році.

Крім того, стартап може допомогти природі: виробництво меду загрожує приблизно 20 тисячам видів диких бджіл, повідомляє видання, а сотні видів бджіл в США знаходяться під загрозою зникнення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вчені, яких підтримує бізнес-інкубатор Y Combinator, накачають лабораторного лосося колагеном для «справжності»

Оскільки колаген та м’язові волокна плавляться при різній температурі, після термічної обробки культивована риба буде розшаровуватися так, як справжня.Таким...

Гігант ринку швидкого харчування Burger King замінить половину м’яса на веганське

У компанії кажуть, що заміна половини м’яса веганською альтернативою допоможе скоротити викиди парникових газів на 41%.Burger King UK вже...

Херсонський маслозавод випустив «середземноморську бринзу», що містить більше кальцію

Фетакса належить до розсільних сирів, має м’яку кремову консистенцію На смак він нагадує популярний крем-сир «Філадельфія», але вирізняється щільнішою текстурою,...

Стартап з Ізраїлю створив балакучого робота-бармена зі штучним інтелектом

GKI Group продемонструвала свою розробку на американській виставці CES 2022, а до цього випробувала у справжніх польових умовах —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Пивоварня Carlsberg у Данії запустила технологію, що перероблятиме 90% води

Нова система переробки допоможе щороку економити під час виробництва...

Господарство на Чернігівщині плавить шоколадну моцарелу та варить сир з шафраном

Засновник фермерського господарства та сироварні Григорій Ткаченко говорить, що...

Виробник першого у світі клітинного бургера запускає гігантський завод у Нідерландах

Голландська компанія, яка вирощує яловичину безпосередньо з клітин тварин,...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються...

Вибір редактора
В продовження теми