Американський стартап MeliBio розробив прототип синтетичного меду

Американський стартап MeliBio створив прототип, який «нагадує за смаком, текстурою і взякості» бджолиний мед, пише Fast Company. За словами гендиректора стартапу Дарко Мандича, учасники сліпого тесту не розпізнали прототип за смаком від звичайного меду.

Використовуючи синтетичну біологію, стартап відтворює сполуки, що містяться в меді — в тому числі, з урахуванням ароматів медоносних рослин, завдяки чому у синтетичного меду з’являється запах.

Хоча технологія стартапу запатентована, Fast Company передбачає, що процес виготовлення меду схожий на технологію Perfect Day Foods, стартапу, що використовує молекулярну біологію для виробництва молочних продуктів.

MeliBio планує випустити перший продукт на ринок в кінці 2021 року. Стартап планує зосередитися на продажах свого продукту іншим підприємствам  — харчовим, косметичним та іншим компаніям, які використовують мед у своїй продукції.

Аналог бджолиного меду може стати популярним на ринку веганської продукції

Заснований в квітні 2020 року стартап вже отримав $ 125 тисяч інвестицій від Big Idea Ventures. Стартап планує залучити початковий раунд інвестицій для розширення досліджень, повідомляє видання. У MeliBio хочуть домогтися, щоб вартість синтетичного меду була нижчою від вартості натурального меду.

Аналог бджолиного меду може стати популярним на ринку веганської продукції, пише Fast Company. За даними аналітичної компанії Allied Analytics, цей ринок виросте з $ 14,2 млрд в 2018 році до $ 31,4 млрд в 2026 році.

Крім того, стартап може допомогти природі: виробництво меду загрожує приблизно 20 тисячам видів диких бджіл, повідомляє видання, а сотні видів бджіл в США знаходяться під загрозою зникнення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інвестори вклали $3 млрд у вітчизняний харчопром

Харчова промисловість увійшла до нечисленної групи галузей з найкращими перспективами подальшого зростання і залучення іноземних інвестицій. Такими є результати...

Українцям допоможуть перетворити ідеї інноваційної їжі на бізнес

Go To Business — програма, яка допоможе українцям розвивати та реалізовувати унікальні підприємницькі ідеї.Програма складається з двох буткемпів тривалістю...

Австралійці роблять унікальні горілку, джин, лікер та перший у світі віскі з овечої сироватки

Винокурню власники ферми створили як екологічний спосіб переробки відходів виробництва овечого сиру Grandvewe.«Ми знайшли застосування сироватки у сфері алкогольних...

Рослинна їжа вийде за рамки імітації м’яса — тренди з останньої виставки інноваційної їжі

Рослинні продукти майбутнього вийдуть за рамки імітації їжі тваринного походження. Зі зростанням кількості споживачів, для яких м’ясо не є...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

ЄС виділив понад мільйон євро на здешевлення виробництва клітинного м’яса (оновлено)

Фінансування буде зосереджено на максимальному зниженні витрат виробництва протягом...

Американці випустили продукт з коноплі, що прибирає 15 см з талії за три місяці

Зі слів продавця, інноваційний продукт підкріплений «першим у своєму...

Вибір редактора
В продовження теми