Американський стартап MeliBio розробив прототип синтетичного меду

Американський стартап MeliBio створив прототип, який «нагадує за смаком, текстурою і взякості» бджолиний мед, пише Fast Company. За словами гендиректора стартапу Дарко Мандича, учасники сліпого тесту не розпізнали прототип за смаком від звичайного меду.

Використовуючи синтетичну біологію, стартап відтворює сполуки, що містяться в меді — в тому числі, з урахуванням ароматів медоносних рослин, завдяки чому у синтетичного меду з’являється запах.

Хоча технологія стартапу запатентована, Fast Company передбачає, що процес виготовлення меду схожий на технологію Perfect Day Foods, стартапу, що використовує молекулярну біологію для виробництва молочних продуктів.

MeliBio планує випустити перший продукт на ринок в кінці 2021 року. Стартап планує зосередитися на продажах свого продукту іншим підприємствам  — харчовим, косметичним та іншим компаніям, які використовують мед у своїй продукції.

Аналог бджолиного меду може стати популярним на ринку веганської продукції

Заснований в квітні 2020 року стартап вже отримав $ 125 тисяч інвестицій від Big Idea Ventures. Стартап планує залучити початковий раунд інвестицій для розширення досліджень, повідомляє видання. У MeliBio хочуть домогтися, щоб вартість синтетичного меду була нижчою від вартості натурального меду.

Аналог бджолиного меду може стати популярним на ринку веганської продукції, пише Fast Company. За даними аналітичної компанії Allied Analytics, цей ринок виросте з $ 14,2 млрд в 2018 році до $ 31,4 млрд в 2026 році.

Крім того, стартап може допомогти природі: виробництво меду загрожує приблизно 20 тисячам видів диких бджіл, повідомляє видання, а сотні видів бджіл в США знаходяться під загрозою зникнення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рейтинг суперфруктів: ТОП-7 фруктів з високим вмістом антиоксидантів

У процесі життєдіяльності в людському організмі регулярно виробляються «неповноцінні молекули», відомі як вільні радикали. Їх кількість збільшується під впливом...

Лідери ринку виростили в лабораторії корм для котів, який робить їх розумнішими

У новому кормі виробники поєднали культивований червоний морський люціан (розробка Umami) і запатентований культивований інгредієнт Bmmune від Cult, який...

Бомба-ракета: український сервіс доставки Rocket запрацював в Амстердамі

Нідерланди стали другою серед десятка європейських держав, де Rocket планує стартувати роботу в 2021 році.«‎Ми віримо, що країна тюльпанів...

Що їсти веганам на Різдво: 12 страв для святкового столу

Якщо ви хочете влаштувати святкову вечерю без продуктів тваринного походження, ось 12 ідей, які обов’язково сподобаються найзатятішим веганам та...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Свинина майбутнього — компанія, в яку вклався Білл Гейтс, виводить на ринок свій новий бестселер.

Після дебюту минулого тижня у Нью-Йорку за участю відомого...

Стає прозоріше: ЄС більше не вважає безпечною добавку, що робить жуйки непрозорими

«E171 — це барвник без харчової цінності», — говорить...

Через два роки перевірити якість їжі можна буде смартфоном

Вчені з Інституту електронних наносистем ім. Фраунгофера (ENAS) працюють...

Стартап розклав стевію на молекули, щоб створити ідеально підсолоджувач

PureCircle розробили власні сорти стевії та пропонують найширший, з...

Перше у світі баночне безалкогольне вино отримало мільйони інвестицій від відомих інвесторів

Раунд очолив Rockies Venture Club. У фінансування взяли участь...

Вибір редактора
В продовження теми