На українському ринку з’явилося рослинне м’ясо вітчизнянного виробництва

Виробником революційного продукту стала українська компанія Eat Me At

Продукт пропонується у вигляді фаршу, який за смаком майже нічим не відрізняється від справжнього.

Основою фаршу став багатий на рослинні білки текстурований соєвий білок. Смаку фаршу надають дріжджові екстракти. Їх виготовляють із неактивних дріжджів, які містять у своєму складі багато різних білків і вітаміни групи.

Також у своєму складі фарш містить мінерали, які отримують природним шляхом — із міцелію Коджі. Це різновид грибів, які використовуються в азійській кухні для бродіння та ферментації продуктів. Так вдається досягти присмаку м’яса та наситити фарш залізом. Скріпити фарш допомогає метилцелюлоза, яка є вегетаріанською альтернативою желатину. Для надання жирності фаршу використовують кокосову або соняшникову олію. І, нарешті, аутентичного кольору фаршу надає сік буряка та барвник карамелі без консервантів.

Андрій Черуха, засновник Eat Me At
Андрій Черуха, засновник Eat Me At

«Після повернення в Україну я багато часу присвятив ідеї розробки рослинного м’яса. Займався пошуком команди технологів, біоінженерів для запуску української компанії. Метою було зробити м’ясо з рослин, яке на смак не відрізнялося б від тваринного і було б кориснішим за своїми властивостями», — сказав пресі Андрій Черуха, засновник Eat Me At.

Підприємець також розповів, що їздив до США, аби протестувати альтернативне м’ясо у місцевих ресторанах та привезти його взірці в Україну. За словами Черухи, в останні два роки він зустрічався з технологами з різних країн, розробив з ними тести рецептури фаршу та  виробив оригніальні технології виготовлення продукту.

Зі слів Черуха, інвестиції в проєкт склали близько $30 тис. Виробництво знаходиться в Києві, а продає своє м’ясо Eat Me At на власному сайту.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Штучний інтелект винайшов харчову добавку, яка діє як грудне молоко

Інгредієнти будуть продаватися під торговою маркою Maolactin. Вони є біофункціональними білковими сумішами, подібними до грудного молока.«В обох продуктах поєднання...

Вечеря за півмільйона доларів: мішленівський кухар приготує у стратосфері їжу із космічного сміття

Мунк співпрацює зі стартапом Space Perspective для запуску шести відвідувачів у верхні шари атмосфери, де вони скуштують свіжоприготовану вечерю...

Ізраїльтяни створили закуски з ультразвуком замість цукру

У печиві або батончиках мюслі для поєднання різних натуральних компонентів разом часто використовують цукор як зв’язуючу речовину, щоб виріб...

У Львові витримують сир у каві та вині та варять сирні наперстки з квітами

“Сирні мандри” з’явилися у 2012 році. Тоді сироварню заснували два офісних співробітника, які мали досвід роботи у комерції та...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

На олії з мікробів смажатимуть котлети та картоплю фрі — краще для екології та здоров’я

Інновація потрапила на прилавки роздрібних точок продажу рік тому,...

Перший в Африці стартап з культивування мяса нарощує масштаби

Перша в Африці компанія, що займається вирощуванням м’яса на...

Пивний інгредієнт допомагає заснути, покращує настрій та запобігає Альцгеймеру

Екстракт зрілого хмелю, а також витримані гіркі кислоти хмелю,...

Інноваційна кава з білком та грибами містить 9 незамінних амінокислот — як м’ясо

Нова продукція, яка вийшла під брендом Fermy, включає два...

Вибір редактора
В продовження теми